Açılış ve temel atma töreni için Giresun’a gelen Başbakan Yardımcımız Sn.Nurettin CANİKLİ İlçemizde ki Cumhurbaşkanlığı konulu toplantıyı Alucra Belediyesi Irmak Park Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasında Belediye Başkanı’mız Sn.Asım KAYMAKÇI;

“Ülkemizin geleceği için sandığa gideceğimiz 16 Nisan Arifesinde burada toplanmamıza vesile olan Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin CANİKLİ Beyefendiye İlçemiz Halkı adına şükranlarımı sunarım.

FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuzda kalkışılan hain saldırıdan Ülkemizi ve Milletimizi başarıyla ve yüzlerinin akıyla kurtaran ve kısa sürede ülkemizi toplarlayan çok kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayin Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM başta olmak üzere emeği olan tüm Devlet büyüklerimize Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin CANİKLİ’nin şahsında teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

Bugün hain terör saldırısında Şırnak’ta  şehit olan Giresunlu Hemşerimiz Uzm. Çavuş Ufuk BİNGÖL’e Allah’tan Rahmet yakınlarına sabırlar dilerim. Vatan Sağolsun.

Hain darbe planında Türk Bayrağına, Vatanına sahip çıkan göğsünü siper edip canını hiçe sayan Güvenlik Güçlerimize, Askerlerimize ve Milletimize minnet duygularıyla şükranlarımı sunar Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Gazilerimize Sıhhat ve Afiyetler dilerim.

Ne kadar gururlansak azdır. İlçemizi ve yöremizi çok seven her sorununa titizlikle eğilen yatırımların gelmesine öncülük eden bize yol gösteren ağabeylik yapan Sayın Nurettin CANİKLİ gibi bir Devlet Adamına Bir Markaya Sahibiz. Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin CANİKLİ beyefendi himayesinde İlçemizin tüm sorunlar çözülmeye, projeleri yapılmaya devam edilecek olup son dönemde İlçemize yapılan hizmet ve yatırımlar;

• Kapalı semt pazarı
  • Irmak park kıl çadırı
  • Karayolu girişi (şebinkarahisar)
  • Karayolu çıkışı (şiran)
  • Nurettin CANİKLİ meydan parkı (peyzajlandırma)
  • Kapalı semt pazarı sokağı aydınlatması
  • Yeni hizmet binası tadilatı
  • Perde duvar çalışmaları

DEVAM EDEN YATIRIMLAR:

• Recep tayyip erdoğan kız öğrenci yurdu
  • Üniversite yolu
  • Mezbahane
  • Merkez camii avlu projesi
  • İtfaiye ve kademe binası
  • Sanayi
  • Mesire alanı
  • Alucra devlet hastanesi, devam etmekte olup;

PLANLANAN YATIRIMLAR

• Doğalgaz
  • Hürriyet caddesi kaldırım ve aydınlatma
  • Hamam ve yüzme havuzu
  • Güneş enerjisi projesi
  • 5 km şehir geçisi duble ve kaldırımlı çevre yolu projesi
  • Kanal arıtma projesi
  • Alucra göletinden ilçe merkezine 1000 ton depolu içme suyu projesi
  • İlçe merkezinde ki dükkan ve binaların restorasyon projesi

YENİ ARAÇ FİLOSU

• Pick-up arazi aracı
  • Kazıcı – yükleyici iş makinesi
  • Vidanjör ve kanal açıcı
  • Arazöz
  • Kamyon
  • Yol süpürge aracı
  • Cenaze aracı
  •  Ford Transit (Kamyonet) Su işleri

HEP BİRLİKTE;

VATAN İÇİN EVET

BAYRAK İÇİN EVET

TEK DEVLET İÇİN EVET

TEK MİLLET İÇİN EVET

diyerek 16 nisanda yapılacak referandumun Ülkemizin geleceğine, daha aydınlık günlerine ve istikrarına, vesile olması dileğiyle, teşriflerinizden dolayı teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi. Belediye Başkanımız Sn.Asım KAYMAKÇI konuşması ardından Başbakan Yardımcımız Sn. Nurettin CANİKLİ kürsüye davet edilerek konuşmaları dinlendi. Konuşmalarında halkıyla çok içten bir görüşme sağlayan Başbakan Yardımcımız Sn. Nurettin CANİKLİ 16 Nisan’da Alucra’dan EVET sesinin gür çıkacağına inanarak toplantıyı tamamladı ve ardından Alucralı Hemşehrileriyle fotoğraf çekinerek Baba Ocağından ayrıldı.